Gdy „Kopciuszek” wróci na połączenie promowe z Marienhamn do Sztokholmu pasażerowie będą mogli ocenić pozytywną zmianę wnętrz i przebudowę poszczególnych przestrzeni na promie. Przede wszystkim zostaną wybudowane nowe restauracje, w których pasażerowie będą mogli zaznać przyjemności poznawania nowych dzieł kulinarnych. Na promie powstanie Bottega Prosecco Bar – w którym będzie można zasmakować specjałów włoskiej kuchni i napić się prawdziwego espresso. Bar będzie czynny we wszystkie pory dnia aż do północy.
Kolejna kulinarną atrakcją będzie Ocean Grill – jest to miejsce dla wszystkich, którzy uwielbiają grillowanie, bo z rusztu smakuje najlepiej! Kucharze na oczach klientów na otwartym ogniu przygotują dania, które będą dostosowywane do sezonu turystycznego. Restauracja Food Garden – zmieni się w Seaview, oferującą dania z owoców morza. Przez Internet pasażerowie będą mogli zarezerwować w atrakcyjnej cenie świeże homary i inne morskie przysmaki, które można będzie spróbować podczas podróży promem.
Przebudowie ulegnie również strefa rozrywki – gdzie w miejsce poprzedniej dyskoteki powstanie stylowy club Étage. Zostanie wybudowana nowa ogromna scena na której na żywo będą występować zespoły artystyczne oraz znani artyści. Prom Cinderella to również ogromne SPA i strefa sklepów wolnocłowych – wszystko jest stworzone dla osób które chcą przyjemnie spędzić czas pływając po morzu.
Armator Viking Line w styczniu tego roku, kieruje na przegląd techniczny kolejne jednostki: Viking XPRS i Viking Rosellę.
PromySkat